Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Českí turisti sa zrútili zo skaly vo Švajčiarsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERN - Dvaja českí horolezci z trojčlennej skupiny zahynuli v stredu vo Švajčiarsku, keď sa postupne zrútili pri zostupe z hory Mönch. Pri okamžitej záchrannej akcii švajčiarska horská služba vyslobodila len jedno z tiel, u druhého jej to znemožnilo zlé počasie. S odvolaním sa na policajné zdroje o tom dnes na svojich internetových stránkach informoval denník Berner Zeitung.

Tragédia sa odohrala pri zostupe troch mužov vo veku 60 až 66 rokov z vrcholu Mönch južnou stranou smerom na sedlo Jungfraujoch. Keď sa jeden z trojice na južnej strane hory zrútil, vydal sa jeho kolega pre pomoc. Zostávajúci člen skupiny ho o niečo neskôr nasledoval a zistil, že aj druhý muž sa zrútil, a to na východnej strane hory.

Záchranárom sa s pomocou vrtuľníka podarilo v stredu dopraviť do sedla Jungfraujoch telo iba jednej z obetí. Vyslobodenie druhého tela už nebolo možné kvôli hustej hmle, informoval Berner Zeitung.

Dvaja Česi nie sú jedinými stredajšími obeťami švajčiarskych Álp. V inej časti hôr pri Piz Palü dnes náhodne objavila letecká hliadka telá dvoch talianskych horolezcov, manželského páru, visieť mŕtve na lane zo skaly. Všetko nasvedčuje tomu, že aj Taliani zahynuli už v stredu, napísala agentúra DPA s odvolaním sa na švajčiarske zdroje. Za pád Talianov tiež zrejme môže zľadovatelý sneh a klzké skaly.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu