Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Na bilborde prirovnali Obamu k Hitlerovi s Leninom

Bilbord prirovnáva Obamu k Hitlerovi s Leninom
Bilbord prirovnáva Obamu k Hitlerovi s Leninom

MASON CITY - Sekcia konzervatívneho politického hnutia Tea Party zo severnej Iowy vedie ostrú kampaň proti demokratickému prezidentovi Barackovi Obamovi. V Mason City nechali vyvesiť bilbord, na ktorom je Obama odfotený spolu s Adolfom Hitlerom a Vladimírom Iľjičom Leninom.

Bilbordu dominuje nápis "radikálni lídri ťažia z ustrašených a naivných". Úplne vľavo je na plagáte fotografia nacistického vodcu Hitlera, nad ktorým sa skvie nápis "národný socializmus". Pod fotkou je nápis "zmena". Práve toto heslo sprevádza aj fotografiu Obamu v strede, ktorý s týmto mottom uspel vo svojej volebnej kampani v roku 2008.

Nad Obamovu fotkou je nápis "socializmus demokratov". Do tretice plagát ukazuje podobizeň komunistického vodcu Lenina, ktorého sprevádzajú heslá "marxistický socializmus" a "zmena". Pod fotografiami je menším písmom heslo "žite slobodne, alebo zomriete".

Podľa denníka Globe Gazette sa severoiowské hnutie odmietlo k plagátu vyjadriť. Zato iní priaznivci Tea Party zo zvyšku štátu Iowa tento plagát považujú za politickú agitáciu, ktorá prekračuje hranice legálnosti.

Hnutie Tea Party vzniklo začiatkom roku 2009 ako spontánny prejav občianskeho odporu proti stimulačnému balíku Washingtonu na záchranu ekonomiky a štátnej pomoci automobilkám. Svojím názvom odkazuje na slávnu udalosť americkej histórie, na takzvané Bostonské pitie čaju z roku 1773, kedy americkí kolonisti v Bostone na protest proti dovozným clám uloženým Britániou nahádzali do mora debny čaju.

Priaznivci Tea Party, ktorí majú bližšie k pravicovej a konzervatívnej časti politického spektra, sa vymedzujú svojím odporom voči súčasnému establishmentu na čele s prezidentom Obamom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu