Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalší pokus o znásilnenie, šiesta obeť maniaka?

Identikit podozrivého
Identikit podozrivého

KOPŘIVNICE - Polícia nevylúčila, že v sobotu ráno v Kopřivnici opäť mohol útočiť neznámy maniak, bolo to už šiesty raz v priebehu niekoľkých dní. Neznámy chlap udrel mladú ženu po hlave a keď bola v bezvedomí, pokúsil sa ju znásilniť. Niektoré z doteraz šiestich známych obetí pritom nemali ani 15 rokov.

„Prípadnú spojitosť ešte nemôžeme potvrdiť, ani vylúčiť,“ povedal hovorca novojičínskej polície Zbyněk Tomšík. Dodal, že najnovší prípad sa stal o šiestej ráno. „Neznámy muž tam pristúpil k mladej žene a tupým predmetom ju udrel do hlavy. Napadnutá upadla do bezvedomia. Keď sa prebrala, zistila, že má poškodené šaty a na niektorých miestach je nahá,“ opísal hovorca prípad. Policajti útok vyšetrujú ako pokus o znásilnenie. Páchateľ z miesta údajne utiekol ešte pred tým, než sa žena z bezvedomia prebrala.

Podobný prípad kriminalisti v Kopřivnici riešili pred niekoľkými dňami. Podľa polície neznámy páchateľ vo výťahu jedného z tamojších domov pod hrozbou použitia noža donútil školáčku vo veku do 12 rokov, aby sa vyzliekla. Potom po nej požadoval rôzne sexuálne praktiky. Dievčaťu sa podarilo z výťahu utiecť. Pri prepadnutí použil nôž kuchynského typu dlhý najmenej 25 centimetrov. Násilník potom útočil ešte niekoľkokrát. Už o hodinu neskôr vo Valašskom Meziříčí a potom tiež v Kroměříži, Holešove a v Bystřici pod Hostýnem. Policajti po ňom pátrajú. Ide pravdepodobne o muža vo veku okolo 50 rokov. "Vyšetrovanie sobotňajšieho zločinu je na začiatku. Zatiaľ nie sme schopní povedať, že spolu všetky prípady súvisia," uviedol Tomšík.

Podľa televízie Prima muž spáchal takýchto činov možno ešte viac. Ostravský kriminalista Pavel Tvrdý, ktorý stojí na čele policajtov pátrajúcich po podozrivom, v piatok v TV Prime uviedol, že polícii sa po odvysielaní reportáže o prípade prihlásili ďalšie tri ženy - povedali, že boli znásilnené, ale zatiaľ to nikde nehlásili. Maniakovi hrozí až päťročné väzenie. Ak sa však tohto činu dopustí na dieťati mladšom ako 15 rokov, súd ho môže podľa českých zákonov poslať za mreže až na 12 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu