Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Na pražskom letisku zavadili o seba krídlami dve lietadlá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRHA - Na pražskom letisku Ruzyně sa dnes dopoludnia pri pojazde pred odletom stretli dve lietadlá. Nikto nebol zranený, oba stroje o seba iba zavadili krídlami. Oznámil to dnes zdroj z letiska a potvrdila hovorkyňa letiska Michaela Lagronová.

Podľa Lagronové sa zrazili stroj Airbus 321 nemeckej spoločnosti Lufthansa, ktorý sa chystal na odlet do Frankfurtu nad Mohanom, a Boeing 737 tureckej firmy Sun Express. Nemecké lietadlo má poškodené výškové kormidlo a turecké krídlo.

Lietadlá teraz stoja na ploche, kde ich prezerajú inšpektori Ústavu pre odborné zisťovanie príčin leteckých nehôd, následne sa dostanú do starostlivosti mechanikov. Cestujúci Lufthansy budú presmerovaní na ďalšie lety. Lietadlo Sun Express malo odviezť pasažierov na dovolenku, či a kedy odštartuje zatiaľ nie je jasné.

Podľa Lagronové Letisko Praha nemá na incidente žiaden podiel, pretože na celom procese nebolo zúčastnené. "Zo strany ŘLP bolo všetko v poriadku, tam k žiadnemu opomenutiu nedošlo," tvrdí aj hovorca Riadenia letovej prevádzky Richard Klíma.

Podľa informovaného zdroja bola chyba pravdepodobne na strane pilota tureckého lietadla, ktorý vraj nedodržal bezpečný odstup od druhého stroja.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu