Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nevládneho otca nechal týždeň bez pomoci a okrádal ho

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Bleskovky.sk)

OSTRAVA - Približne týždeň nechal podľa polície mladík (23) z Ostravy na podlahe bytu ležať nevládneho otca (67). Po celú dobu mu neposkytol pomoc, ale naopak začal rozpredávať vybavenie bytu - riady, počítač. Kriminalisti mladého muža v týchto dňoch obvinili z neposkytnutia pomoci.

Policajtov informovala začiatkom januára dcéra (27) muža. "Uviedla, že má o otca strach, pretože nereaguje na volanie ani klopanie. Vo chvíli, keď chceli hasiči otvoriť byt, otvoril dvere mladý muž," povedala hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková.

Mladík uviedol, že spal a nič nepočul. Pripustil ale, že otec už niekoľko dní bez pomoci leží na podlahe bytu. "Po celú dobu nemal syn ležiacemu mužovi poskytnúť tekutiny, stravu, lieky ani mu nemal privolať lekársku alebo inú pomoc," dodala.

Policajti do bytu privolali lekársku pomoc a senior skončil v nemocnici. Mladíka obvinili z neposkytnutia pomoci, za čo mu hrozia až dva roky väzenia. Vypočul si aj obvinenia z krádeže. Počas vyšetrovania totiž policajti zistili, že z bytu odniesol riad, náradie, počítačovú zostavu a ďalšie veci. Všetko za takmer 30.000 českých korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu