Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Telá 30 obetí leteckého nešťastia už dorazili do Varšavy

Telá 30 obetí priviezli do Varšavy.
Telá 30 obetí priviezli do Varšavy.

VARŠAVA - Pozostatky viac ako 30 z 96 obetí havárie poľského prezidentského lietadla dorazili v stredu do Varšavy, informovala poľská televízia.

Obete najhoršej katastrofy Poľska mierových časov priviezli z Moskvy. Zatiaľ sa vyšetrovateľom podarilo identifikovať 64 obetí havárie vládneho špeciálu, ktorý sa cez víkend zrútil neďaleko mesta Smolensk v západnej časti Ruska. Telo poľského prezidenta Lecha Kaczynského previezli do Poľska v nedeľu. V utorok dorazilo do vlasti telo jeho manželky Marie.

Rakvy s pozostatkami obetí leteckej tragédie prevážajú z letiska do športovej haly v centre Varšavy, kde im budú môcť príbuzní zložiť poklonu.

V lietadle smerujúcom do Smolenska v západnom Rusku zahynulo 96 osôb vrátane posádky. Rozlúčka s obeťami tragickej leteckej nehody sa uskutoční v sobotu vo Varšave, Lecha Kaczyńského a jeho manželku Mariu pochovajú v nedeľu v krypte zámku Wawel v Krakove. Rakvy prezidentského páru sú vystavené v prezidentskom paláci vo Varšave, kde im občania môžu vzdať poctu. Na Kaczynského pohrebe sa v nedeľu zúčastnia mnohí svetoví lídri vrátane amerického prezidenta Baracka Obamu a ruského prezidenta Dimitrija Medvedeva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu