Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Objavili gigantickú podzemnú plantáž marihuany!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Poľská polícia objavila na západe krajiny gigantickú podzemnú marihuanovú plantáž ukrytú v práčovni. Svoj úlovok oznámili policajti médiám v stredu.

Podľa polície našli pole s vyše 10 tisíc rastlinami v rôznych fázach rastu v špeciálne upravenej budove v malej dedinke neďaleko mesta Kornik. Pri razii policajti zhabali tiež 150 kilogramov sušených listov a 40 obálok kilogramových balení marihuany.

Podzemné laboratóriá, kde sa nachádzali miestami až meter a pol vysoké rastliny, sa rozprestierali na ploche približne tisíc metrov štvorcových. Rastliny rástli pod umelým svetlom a celý proces riadil počítač. Prístup do laboratórií bol veľmi dobre utajený a umožňovali ho iba hydraulické dvere. Políciu na miesto činu priviedol stopovací pes.

Na mieste zatkli špeciálne jednotky deväť mužov vo veku od 24 do 47 rokov, pričom jedným z nich bol vrátnik budovy. Všetkým hrozí trest odňatia slobody na tri roky. Plantáž bola údajne v prevádzke od septembra a od tohto obdobia mohla pestovateľom priniesť šesť úrod.

"Naši ľudia uviedli, že ešte nič podobné nevideli, že to popieralo akúkoľvek predstavivosť," uviedol hovorca polície zo západopoľského mesta Poznaň Andrzej Borowiak. Podľa neho to dokazuje, že zločinecké skupiny pôsobiace na tomto trhu sú schopné do svojich obchodov investovať obrovské sumy peňazí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu