Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Uniesol 11-ročné dievča, aby sa s ním oženil

ilustračné foto
ilustračné foto

KUALA LUMPUR - Jedenásťročné malajzijské dievča skončilo v nemocnici s psychickým šokom, ktorý utrpelo, keď ju uniesol muž, ktorý presvedčil jej rodičov, aby mu dovolili sa s ňou oženiť. Ide o druhý prípad manželstva s dieťaťom, ktorý sa v Malajzii v poslednej dobe objavil, píše dnes agentúra AP.

V tejto prevažne moslimskej krajine dievčatá mladšie ako 16 rokov potrebujú špeciálne povolenie k sobášu od islamského súdu a udelenie súhlasu nie je vôbec bežné. Preto si správy o mladých dievčatách údajne vydatých za starších mužov vyslúžili titulky na prvých stranách miestnej tlače.

Ministerka pre záležitosti žien Shahrizat Jalilová v nedeľu vyhlásila, že proti mužovi (41), ktorý sa chcel oženiť s jedenásťročným dievčaťom bez špeciálneho súhlasu súdu, by mali byť prijaté kroky. Dievča našla polícia minulý týždeň pred mešitou na predmestí hlavného mesta Kuala Lumpur. V šoku ho odviezli do nemocnice, kde ho vyšetrujú lekári.

Matka dievčaťa novinárom povedala, že sa ho rodina rozhodla minulý mesiac vydať po tom, čo ich muž - údajne miestny náboženský vodca - presvedčil. Spolu s ôsmimi ďalšími mužmi dievča vyzdvihol 20. februára v jeho dome a rodine povedal, že nechá manželstvo oficiálne registrovať. S dieťaťom sa ale už nevrátil, ako sľúbil, a rodina podala sťažnosť na polícii. Čo sa s dievčaťom dialo od jeho presunu z domu do chvíle, kedy ho našli pri mešite, nie je jasné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu