Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Padajúci žeriav strhol lešenie, zavalilo 12 robotníkov

ilustračné foto
ilustračné foto

BERLÍN - Na stavbe vysokorýchlostnej trasy železnice pri stredonemeckom Halle strhol dnes padajúci žeriav lešenie plné robotníkov a najmenej 12 ich pod zrúteným lešením zasypal. Asi šesť zo zavalených utrpelo zrejme ťažké zranenia. Informovali o tom nemecké médiá.

Záchranári vychádzajú zatiaľ z predpokladu, že všetci robotníci, ktorí v čase nehody na stavbe boli, prežili. Všetci však utrpeli aspoň ľahké zranenia.

Nešťastie sa stalo počas výstavby 8,6 kilometrov dlhého mosta na budovanej vysokorýchlostnej trati pre rýchliky ICE z Erfurtu do Lipska, dlhej 123 kilometrov. Most prekonáva lužné mokrade na sútoku riek Sály a Elstery, a preto je miesto nešťastia pre ťažkú vyslobodzovaciu techniku veľmi ťažko prístupné.

Ako prvý začal padať z doposiaľ neuvedených príčin žeriav, ktorý dopadol na lešenie a strhol ho. Lešenie so žeriavom spadlo čiastočne do záplavovej lagúny vedľa rieky, ktorá je plná vody po topení snehu. Záchranári sa preto k miestu nehody dopravili na nafukovacích člnoch a nasadili aj vznášadlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu