Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Víchrica v Európe ustúpila, zanechala 56 mŕtvych

Následky veternej búrky Zobraziť galériu (2)
Následky veternej búrky (Zdroj: SITA)

BERLÍN/PARÍŽ - Pri veternej búrke, ktorá sa prehnala cez víkend cez juhozápadnú Európu a potom sa presunula na sever a do Nemecka, zahynulo najmenej 56 ľudí. Najviac obetí hlási Francúzsko - 45.

V tejto krajine sú ešte desiatky nezvestných a zranených. V Nemecku, kde búrka zabila šesť ľudí, hlásia jej ústup a iba menšie škody. Na západe Nemecka v nedeľu búrka Xynthia spôsobila smrť pešieho turistu, jednej bežkyne a troch motoristov. V jednom meste odvial do rieky orkán dvojročného chlapca, ktorý sa v nej utopil.

Veterná smršť, ktorá sa sformovala nad Atlantikom, zasiahla už v sobotu pobrežie Portugalska. Tam je jedna obeť, na desaťročné dieťa spadol strom. V susednom Španielsku si víchrica vyžiadala tri životy. Najhoršie postihla Francúzsko, kde hlásia najmenej 45 mŕtvych, mnoho nezvestných a miliónové škody.

Jedného mŕtveho majú aj v Belgicku, kde padajúci strom zavalil muža na záhrade neďaleko Bruselu. Vo Švajčiarsku v nedeľu dosahoval vietor rýchlosť až 160 kilometrov za hodinu, ale žiadnu obeť zatiaľ nehlásili.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu