Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Rammstein vyhlásili v Bielorusku za nepriateľa štátu

Zábery z videoklipu piesne Pussy
Zábery z videoklipu piesne Pussy

MINSK - Nemeckú rockovú skupinu Rammstein vyhlásil najvyšší bieloruský orgán bdejúci nad morálkou za nepriateľa štátu. Nemeckí muzikanti by mohli rozvrátiť bieloruské štátne zriadenie.

Radu pre morálku podporuje sám prezident Lukašenko. Rammstein má vystúpiť v bieloruskom hlavnom meste Minsk 7. marca. Bieloruský orgán tvrdí, že piesne skupiny sú propagandou "násilia, masochizmu, homosexuality a ďalších zvráteností", ktoré sú v rozpore s bieloruskými hodnotami. "Povolenie koncertu Rammsteinu je chybou, ktorá nás môže prísť draho," varovali štátni moralisti a cenzori.

Predseda mravnej komisie Nikolaj Čerginez vyjadril poľutovanie, že sa už začali predávať lístky na koncert v minskej aréne. Pokiaľ kapela chce vystúpiť, musí mať program dopredu detailne schválený, aby sa zabránilo "extrémizmu". Pošpinená nesmie byť ani dôstojnosť miesta konania koncertu, upozornil spisovateľ verný režimu prezidenta Lukašenka. Ten býva na Západe označovaný za posledného diktátora Európy.

Mravná komisia, ktorú založili iba vlani, je terčom kritiky. Vytýkajú jej potláčanie slobodného umenia. Bieloruské úrady navyše nedávno sprísnili kontrolu internetu, čím podľa ochrancov ľudských práv zaviedli cenzúru.

Svoj tohtoročný album Liebe ist für alle da (Láska je tu pre všetkých) má berlínska formácia pod vedením speváka Tilla Lindemanna predstaviť 13. marca tiež v ostravskej ČEZ Aréne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu