Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Židia zneužívajú holokaust na propagandu, tvrdí biskup

Koncentračný tábor v Osvienčime
Koncentračný tábor v Osvienčime

RÍM - Bývalý poľský biskup, v súčasnosti už na dôchodku, obvinil Židov z toho, že zneužívajú holokaust na propagandu. Jeho komentáre vyšli v pondelok na rímskokatolíckom spravodajskom portáli.

"Je síce nepopierateľné, že väčšina z tých, ktorí zomreli v koncentračných táboroch, boli Židia, boli tam však aj Rómovia, Poliaci, Taliani a katolíci," píše Tadeusz Pieronek na stránke pontifex.roma.it. "Takže nie je prípustné využívať túto tragédiu na propagandu," dodáva duchovný.

Jeho kritika vyšla len dva dni predtým, ako si židia pripomínajú Deň holokaustu. Pieronek je bývalým hovorcom poľskej biskupskej konferencie a bol aj blízkym priateľom dnes už zosnulého pápeža Jána Pavla II. "Takisto intenzívne by sa dalo hovoriť aj o dni, kedy by sme si pripomínali mnohé obete komunizmu, prenasledovaných katolíkov a kresťanov a tak ďalej," myslí si Pieronek. Židov zároveň obvinil z "netolerovateľnej arogancie", ktorí si "užívajú pozornosť médií, pretože sú napojení na silné finančné skupiny, majú enormnú silu a bezpodmienečnú podporu Spojených štátov."

Svet si 27. januára pripomína oslobodenie koncentračného tábora v Osvienčime z obdobia nacistickej okupácie Poľska v roku 1945.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu