Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Ženu, ktorá skočila s deťmi pod metro, nepotrestajú

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Súd zastavil stíhanie ženy (30), ktorá vlani v júni skočila s dvoma malými deťmi pod vlak metra na pražskom Anděli. Podľa znalcov bola nepríčetná.

Matku vtedy trojročnej a dvojmesačnej dcéry obvinili z dvojnásobného pokusu o vraždu a hrozilo jej až 15 rokov väzenia alebo výnimočný trest.

Žena sa 15. júla na stanici metra vrhla pod kolesá súpravy aj s kočíkom. Matka s deťmi prežili zrejme vďaka tomu, že dopadli do dostatočne hlbokého žliabku medzi koľajnicami. Pomohla aj rýchla reakcia vodiča. Pri vjazde do stanice začal prudko brzdiť a súprava zastavila približne v dvoch tretinách dĺžky nástupišťa.

Trojicu previezli záchranári do motolskej nemocnice. Obe dievčatká vyviazli bez zranenia. Žena si poranila obličky a museli ju operovať. Už predtým po nej pátrala polícia. Deň pred svojim činom odišla s deťmi okolo 10:00 na prechádzku a domov sa nevrátila. Ich zmiznutie ohlásil pred polnocou manžel.

Polícia už od začiatku preverovala možnosť, že žena trpela ťažkou popôrodnou poruchou, takzvanou laktačnou psychózou. Táto choroba sa môže prejaviť hneď po pôrode, ale tiež až s dvojmesačným oneskorením. Podľa odborníkov sa prejavuje rozpadom psychických funkcií a môže viesť až k usmrteniu dieťaťa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu