Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Pes vbehol do tunela, metro nejazdilo takmer dve hodiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Kvôli psovi, ktorý vbehol do tunela pražského metra, nejazdili dopoludnia takmer dve hodiny vlaky na trase C. Zviera hľadalo deväť hasičov dopravného podniku a niekoľko mestských strážnikov. Povedal to pracovník dispečingu dopravného podniku. Metro sa začalo opäť rozbiehať pred poludním po tom, čo sa podarilo psa odchytiť.

V úseku Ládví - Letňany sa vlaky zastavili o 10:00, o 10:45 bola prerušená prevádzka až do stanice Nádraží Holešovice. Prevádzka bol obnovená o 11:52.

Podľa Evy Dydovej z tlačového odboru dopravného podniku kríženec bojových plemien bežal tunelom zo stanice Prosek smerom do centra, potom sa obrátil naspäť. Chytili ho v tuneli medzi Ládvím a Střížkovom. Skončil v útulku v Troji. "Keď sa stretne metro s čímkoľvek, zastaví sa. Okrem toho ide o živého tvora," vysvetlil tlačový hovorca dopravného podniku Ondřej Pečený dôvod výluky.

Škody, ktoré tým dopravný podnik utrpel, možno podľa neho vyčísliť len veľmi zložito. "Radíme sa s právnikmi, ako postupovať ďalej," povedala Dydová. Najskôr sa ale musí zistiť majiteľ psa.

V septembri zastavil zabehnutý pes prevádzku metra na trase A. Do koľajiska vbehol pri stanici Náměstí Míru. Metro stálo desať minút. Podobný prípad sa stal aj v novembri 2007, keď zabehnutý pes približne na 45 minút spomalil prevádzku metra na trase C. Vtedy ale dostali súpravy len pokyn k spomaleniu jazdy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu