Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Opitý manžel zapálil rodinný dom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RYCHVALD - V Rychvalde na Karvinsku v nedeľu popoludní horel rodinný dom. Podľa polície ho v opitosti zapálil jeho majiteľ (44). Pravdepodobne tým ukončil manželskú hádku.

Pri požiari sa nikto nezranil. Oheň zničil neobývané podkrovie a strechu domu. Spôsobil tak škodu najmenej pol milióna korún. Povedala to hovorkyňa moravskosliezskych hasičov a karvinskej polície.

Rodinný dom v Lipovej ulici začal horieť pred 13:45. "Opitý muž vzal po hádke kanister s benzínom a v neobývanej časti domu vylial benzín a podpálil to. V súčasnej dobe je na polícii v Bohumíne, odkiaľ bude zrejme prevezený na záchytku. Jeho žena sa psychicky zrútila, po ošetrení bola prepustená domov," povedala policajná hovorkyňa Zlatuše Viačková.

Polícia sa bude prípadom ďalej zaoberať, muža podozrieva zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci. "Musíme počkať, kým vytriezvie, potom ho čaká ďalšie vypočúvanie," dodala Viačková.

Podľa hovorcu hasičov Petra Kůdela zasiahol požiar celé podkrovie, ktoré manželia užívali ako skladisko, a vážne poškodil strechu domu. "Predbežne vyčíslená škoda môže ešte narásť," uviedol hovorca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu