Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Lekárom asi zablokujú Facebook, prenasledujú ich pacienti

Facebook
Facebook

LONDÝN – Britských lekárov upozornili, aby nereagovali na "koketné" zbližovanie sa na sociálnych sieťach. Komunikácia na Facebooku môže byť porušením etických zásad. Niektorí pacienti si tiež vyhľadali detaily o lekároch a následne ich prostredníctvom internetu obťažovali.

Medicínska organizácia tiež upozornila na prípady, keď sa pacienti pokúšali nadväzovať nevhodné vzťahy s lekármi, ktorí ich liečili. Začiatkom tohto roka praktikanti z britskej University of Birmingham dostali príkaz, aby si zablokovali svoje profily na Facebooku. Pacienti, ktorých liečili, ich začali prenasledovať.

"Niektorí lekári sa vyjadrili, že by podľa nich bolo neslušné neodpovedať, hoci len na to, aby ‚záujemcov‘ zdvorilo odmietli. Nie je to však profesionálny spôsob komunikácie, keďže akákoľvek korešpondencia takéhoto typu jasne vybočuje zo vzťahu lekár - pacient. Svojim členom preto radíme, že je dôležité, aby si vzťahy s pacientmi udržiavali na profesionálnej úrovni," uviedla Emma Cuzner z organizácie.

Vlani dostala skupina sestričiek pokarhanie od svojich nadriadených za to, že na sociálnej sieti založili skupinu zvanú "Som sestrička zo stomatologickej ambulancie a neznášam pacientov pretože..."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu