Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Hackerov obvinili z krádeže deviatich miliónov dolárov

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Skupinu ôsmich mužov z krajín bývalého Sovietskeho zväzu dnes na súde v Atlante obvinili z krádeže viac ako deviatich miliónov dolárov.

Túto sumu sa im údajne podarilo získať tak, že sa naburali do počítačovej siete platobnej spoločnosti RBS Worldpay.

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na americké ministerstvo spravodlivosti.

RBS Worldpay je divíziou banky Royal Bank of Scotland a zaoberá sa platobným stykom. Skupina, ktorú tvorí päť Estóncov, jeden Rus, jeden muž z Moldavska a jeden neznámej národnosti, získala prístup na niekoľko účtov klientov spoločnosti.

"Vyšetrovanie rozbilo základy jedného z najprepracovanejších hackerských kruhov na svete," uviedla zástupkyňa prokuratúry Sally Quillian Yatesová.

Mužov obvinili, že peniaze ukradli z účtov debetných kariet klientov. Na niektorých účtoch dokonca za účelom krádeže zvýšili limit pre vyberanie peňazí. Zločin sa im podaril uskutočniť v priebehu necelých 12 hodín, uviedlo ministerstvo spravodlivosti USA.

Royal Bank of Scotland sa nedávno rozhodla divíziu RBS Worldpay predať, aby tak splnila podmienky súvisiace so štátnou pomocou od britskej vlády. Jedným z hlavných záujemcov o kúpu RBS Worldpay je spoločnosť Tesco.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu