Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Prahe núdzovo pristálo lietadlo ČSA

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Na pražskom letisku Ruzyně v stredu núdzovo pristálo lietadlo spoločnosti ČSA s 24 ľuďmi na palube, hasiči aj zdravotníci boli v pohotovosti. Agentúre Mediafax to potvrdila hovorkyňa letiska Eva Krejčí.

Správu o núdzovom pristátí potvrdili aj pražskí hasiči. "Na miesto sme vyslali päť jednotiek," povedal pre Mediafax Michal Filip z operačného strediska pražskej Hasičskej záchrannej služby (HZS). "Boli tam pre istotu keby bol potrebný náš zásah. Zatiaľ ani my nevieme, či ide o poruchu, alebo aké boli príčiny núdzového pristátia," dodal.

Ako uviedol český spravodajský portál iDNES.cz, jednému z lietadiel spoločnosti ČSA sa pokazil motor a muselo sa vrátiť. Stroj však napokon bezpečne pristál, povedala Krejčí. "Pristátie lietadla si vyžiadalo plnú pohotovosť," priblížila situáciu pre iDNES.cz Eva Krejčí s tým, že na letisku bolo pripravených napokon až osem hasičských áut a záchranka.

Dvojmotorový stroj typu ATR 43 mieril s 20 cestujúcimi a štyrmi členmi posádky do slovinskej Ľubľany. Pokazil sa mu ale jeden motor a piloti museli lietadlo otočiť späť na ruzyňské letisko. Podľa hovorkyne ČSA Hany Hejskovej je možné, že z pravého motora unikol olej.

"Lietadlo pristálo bezpečne a nikto nebol zranený," povedal iDNES.cz Daniel Šabík z tlačového oddelenia ČSA. Teraz stroj prehliadajú technici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu