Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Ostreľovač zrejme zmaril atentát na čečenského prezidenta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Čečenská polícia dnes večer zmarila pokus o atentát, ktorého cieľom mal byť miestny promoskovský prezident Ramzan Kadyrov. Policajný ostreľovač v Groznom zlikvidoval zrejme samovražedného atentátnika, ktorý sa vraj pokúšal s autom naplneným výbušninami zaútočiť na miesto, kam mal Kadyrova doraziť. Oznámili to ruské médiá s odvolaním na čečenské úrady.

Pokus o atentát sa podľa námestníka čečenského ministra vnútra Romana Edilova odohral pri rozostavanom pamätníku obetiam terorizmu v Groznom. Na mieste už bol prezidentov spolupracovník, čečenský poslanec ruského parlamentu Adam Delimchanov a čakal na Kadyrova, ktorý mal prísť za pár minút. V tú chvíľu sa k miestu veľkou rýchlosťou blížil automobil VAZ s poznávacími značkami susedného Ingušska. "Bez ohľadu na varovný výstrel do vzduchu auto nezastavilo a ostreľovač potom zneškodnil vodiča," povedal plukovník Edilov.

Vo vozidle sa nachádzala kovová nádoba prepletená drôtmi, budiaca podozrenie, že ide o nálož. Rozobrať sa ju teraz snažia pyrotechnici. Polícia tiež zisťuje totožnosť zastreleného vodiča, asi tridsaťročného muža.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu