Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

V Poľsku už piati mŕtvi, v Srbsku skoro zamrzli deti

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: TASR)

VARŠAVA - Ľuďom v strednej Európe stále komplikuje život predčasný príchod zimy. V Poľsku si chladné počasie vyžiadalo najmenej päť ľudských životov, mnoho domácností je bez prúdu.

V poľskom tatranskom stredisku Zakopane včera ráno našli pastiera (33), ktorý sa mal vrátiť s ovcami domov v stredu popoludní. V dedine Groń neďaleko Zakopaného pri dome našli ďalšieho zmrznutého muža (63). V juhopoľských kúpeľoch Krynica ráno našli na ulici muža (50), ktorý pravdepodobne tiež umrzol. Štvrtou obeťou mrazov je muž (54), ktorý vyrazil v stredu traktorom na drevo do lesov pri obci Chochołów blízko Zakopaného. Policajti ho našli v aute mŕtveho.

Zomieralo sa ale aj na poľských cestách, kde dopravu komplikuje poľadovica a sneh. Na severozápade krajiny v stredu večer silný vietor zmietol z cesty auto. Narazilo do stromu, vodič zahynul. Niekoľko poľských obcí pri hraniciach s Ukrajinou je odrezaných od okolitého sveta. V oblasti sú taktiež desiatky turistov.

Na srbsko-maďarských hraniciach v noci takmer umrzol chlapec (1) a dievča (3) zo Srbska. So svojím otcom sa pokúsili dostať do Maďarska. Deti skončili vo vážnom stave v nemocnici, dievčatko museli záchranári resuscitovať. Teraz sú mimo ohrozenia života.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu