Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Polícia zatkla ďalších dvoch podozrivých z útoku na kasárne v Miláne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MILÁNO - Polícia zatkla ďalších dvoch podozrivých z bombového útoku na kasárne v Miláne, u ktorých našla veľké množstvo výbušnín, uviedol špeciálny protiteroristický prokurátor.

Armando Spataro povedal v utorok pre agentúru Associated Press, že dvoch mužov - Líbyjčana a Egypťana - zatkli v noci z pondelka na utorok ako komplicov pri pondelkovom útoku. Polícia našla rovnaké výbušniny, aké boli použité v pondelok. Talianska televízna stanica TG24 informovala, že bezpečnostné jednotky našli 100 kg výbušnín, prokurátor to však odmietol komentovať.

V pondelok sa 35-ročný Líbyjčan žijúci v Taliansku od roku 2003 pokúsil vojsť do kasární pričom mu v ruke vybuchla výbušnina a vážne ho zranila. Muža úrady neevidovali ako podozrivého teroristu. Bomba bola vyrobená pravdepodobne z látky, ktorá sa používa ako umelé hnojivo a neexplodovala celá. Líbyjčan sa teraz nachádza v miestnej nemocnici vo vážnom stave. Pri útoku utrpel zranenia aj 23-ročný policajt, ktorého zasiahlo sklo z okna na jeho strážnej búdke.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu