Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Zatkli vedca z CERN, spolupracoval s al-Kájdou

Európske laboratórium pre časticovú fyziku (CERN)
Európske laboratórium pre časticovú fyziku (CERN)

PARÍŽ - Francúzski agenti zatkli fyzika pracujúceho pre Európske laboratórium pre časticovú fyziku (CERN), ktorý mal byť v kontakte s medzinárodnou teroristickou sieťou al-Kájda a spolupracovať pri plánovaní útokov.

V piatok o tom informovali francúzske oficiálne miesta. Podľa ministra vnútra Brica Hortefeuxa jeho zatknutím možno zabránili najhoršiemu a vyšetrovatelia pracujú na lokalizovaní cieľov, na ktoré chceli extrémisti údajne vo Francúzsku zaútočiť. Podľa predstaviteľov centra fyzik nebol jeho priamym zamestnancom a pre CERN pracoval na dohodu mimo inštitútu. Informácie s ktorými prichádzal do kontaktu neobsahovali nič, čo by sa dalo využiť na terorizmus.

Tridsaťdvaročný rodák z Alžírska bol jedným z dvojice bratov zatknutých vo štvrtok na juhovýchode Francúzska. Polícia predpokladá, že muži boli cez internet v kontakte s osobami napojenými na vetvu al-Kájdy v islamskom Maghrebe a spoločne plánovali útoky na Francúzsko. "Možno sme zabránili najhoršiemu," komentoval vedcovo zatknutie minister vnútra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu