Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nemecko hrá v lotte o 30 miliónov eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Štvrtý najvyšší jackpot v dejinách miestnej lotérie 30 miliónov eur dnes buď padne, alebo bude suma rozdelená medzi tipujících, ktorí uhádnu najviac výherných čísel.

Jackpot, sedem správnych výherných čísel vrátane takzvaného superčísla, v Nemecku nikto netrafil už dvanásťkrát po sebe. Minulú sobotu desať tipujúcich uhádlo len šesť správnych čísel a každý z nich zbohatol o 310.000 eur

Ak by dnes jackpot ani v poslednom možnom ťahu nikto nezískal, stalo by sa tak prvýkrát v dejinách nemeckého lotta. V premiére by bol uplatnený inštitút nútenej výplaty, ktorý podľa úpravy z minulého roka nastáva po 13 ťahoch, v ktorých jackpot nikto nezíska. Až do minulého roka platilo, že nútená výplata prichádza na rad po 15 ťahoch.

Tento rok sa už v nemeckej stávkovej hre hralo o ešte väčšiu sumu. V januári jackpot dosiahol 35 miliónov eur, ktoré si nakoniec rozdelili dvaja šťastlivci z Mníchova a z Dolného Saska.

O zatiaľ najväčší jackpot v histórii nemeckej histórie, o 45,3 milióna eur, sa hralo v decembri roku 2007. Vtedy sa o výhru podelili traja tipujúci. V tom istom roku pritom bola v banku aj historicky druhá najvyššia suma 37,7 milióna eur.

Aj takéto sumy sa ale javia ako cena útechy proti jackpotu 147,8 milióna eur, ktorý minulý mesiac v talianskej lotérii SuperEnalotto vyhral obyvateľ severotalianskeho Bagnone.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu