Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Smrť vodiča MHD možno nebola trestným činom!

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Vodič (54) autobusu pražskej MHD možno v pondelok večer nezomrel násilnou smrťou. Podľa doterajších poznatkov polície sa tak nemusel stať trestný čin, povedala pražská policajná hovorkyňa Jolana Číhová. Policajti však zatiaľ s konečným rozhodnutím čakajú na výsledky pitvy.

Vodič zomrel na pražskom sídlisku Písnice, potom čo chcel údajne vyhodiť z autobusu opitého cestujúceho, ktorý si zapálil cigaretu. Podľa svedkov potom pasažier vodiča napadol a zranil ho. Záchranná služba prišla na miesto vo chvíli, keď bol muž v bezvedomí. Jej hovorkyňa v pondelok uviedla, že sa mu zastavil krvný obeh.

"Okolnosti prípadu sú zatiaľ nejasné," vyhlásila Číhová. Údajného útočníka síce policajti zadržali, zatiaľ ho však nemohli vypočuť, pretože je na záchytke a doteraz nevytriezvel. "Zatiaľ to však nevyzerá, že by sa stal trestný čin," dodala hovorkyňa. Výsledky pitvy by mala podľa nej polície dostať popoludní.

Prípady napadnutia vodičov MHD cestujúcimi nie sú úplne ojedinelé. V apríli 2005 napríklad skončil v nemocnici vodič autobusu ostravského dopravného podniku, ktorého napadol vandal. V tom istom mesiaci sa do konfliktu s agresívnym cestujúcim dostal pražský vodič električky, ktorému útočník zlomil obe ruky. V septembri 2005 polícia zadržala troch mladíkov, ktorí údajne zbili pražského vodiča električky a údermi a kopancami mu spôsobili ťažké zranenia chrbtice.

V marci 2006 skupina štyroch mladých ľudí napadla v nočných hodinách vodiča pražskej električky. Pri potýčke ho niekto zo skupiny výtržníkov bodol neznámym predmetom do hrudníka. V októbri 2007 v centre Bratislavy napadli dvaja cestujúci vodiča električky, muž utrpel zranenia a skončil v nemocnici.

V máji 2008 na šoféra trolejbusu v Plzni údajne zaútočili na zastávke v centre mesta dvaja mladíci. Vodiča, ktorý chcel muža vykázať z trolejbusu, napadli päsťou do tváre. V júni toho istého roka spôsobil agresívny muž ľahké zranenie vodičovi autobusu ostravskej MHD, ktorý ho chcel vykázať z autobusu čakajúceho na konečnej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu