Piatok7. jún 2024, meniny má Róbert, zajtra Medard

Exmanželka ženícha sa priznala k založeniu požiaru

KUVAJT - Bývalá manželka ženícha sa priznala, že zapálila stan, v ktorom sa konala v sobotu svadobná hostina, uviedli v pondelok miestne médiá.

Pri požiari zomrelo 43 žien a detí. Podľa denníka al-Kabás 23-ročná žena povedala polícii, že pri založení ohňa použila petrolej. Urobila tak s úmyslom potrestať bývalého manžela za jeho zlé správanie pred rozvodom. Podľa denníka Kuwait Times vychádzajúceho v anglickom jazyku nevesta vyviazla bez zranení, no požiar zabil jej matku aj sestru. Oficiálni predstavitelia informácie médií nepotvrdili. Podľa najnovších informácii pri sobotňajšom požiari, ktorý v niekoľkých minútach zničil stan plný ľudí, zomrelo 43 žien a detí, 90 ľudí utrpelo popáleniny, najmenej piati sú vo vážnom stave.

Muži a ženy sa zdržujú počas väčšiny svadobných hostín v konzervatívnom moslimskom štáte v oddelených miestnostiach, čo je v súlade s miestnou tradíciou. Šestnásť obetí požiaru v nedeľu pochovali, súdni lekári sa snažia identifikovať ďalšie telá. V pondelok majú do Kuvajtu priletieť špecializovaní zdravotníci z Nemecka a Veľkej Británie, aby pomohli pri ošetrovaní zranených.

Vláda vytvorila špeciálnu komisiu, ktorej úlohou bude vyšetriť tragédiu. Poslanci žiadajú, aby komisia zistila, prečo úrady nezaviedli prísne pravidlá a bezpečnostné opatrenia na organizovanie svadobných osláv v stanoch. Mnohí poslanci vyzvali vládu, aby vyhlásila v krajine štátny smútok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu