Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

KĽDR o Clintonovej: Smiešna, neveľmi inteligentná dáma

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová (Zdroj: SITA)

SOUL - Severná Kórea vo štvrtok v neobvyklom osobnom útoku označila americkú ministerku zahraničia Hillary Clintonovú za neveľmi inteligentnú a smiešnu dámu.

Štátna tlačová agentúra citovala hovorcu ministerstva zahraničia, ktorý Clintonovú obvinil z toho, že od svojho nastúpenia do funkcie trúsi "vulgárne poznámky nehodné jej postavenia všade, kde chodí". "Nemôžme inak, než považovať pani Clintonovú za smiešnu dámu, keďže rada používa takúto rétoriku nedbajúc na elementárnu etiketu v medzinárodnom spoločenstve," píše sa vo vyhlásení, podľa ktorého "niekedy vyzerá ako školáčka, inokedy ako dôchodkyňa na nákupoch".

Vyjadrenia komunistickej krajiny sú reakciou na komentáre Clintonovej, ktorá označila nedávne odpaľovanie rakiet Pchjongjangom za konanie po pozornosti bažiaceho tínedžera. "Jej slová naznačujú, že v žiadnom prípade nie je inteligentná," uvádza sa v stanovisku s tým, že Severná Kórea sa chce brániť pred nepriateľskou politikou USA nukleárnou hrozbou, a nie pútať pozornosť. Ako vyhlásenie dodáva, americká ministerka môže prispieť k zahraničnej politike len vtedy, "ak bude rozumieť svetu".

Na medzinárodnej bezpečnostnej konferencii na thajskom ostrove Phuket Clintonová vo štvrtok vyzvala na posilnenie sankcií OSN voči Kórejskej ľudovodemokratickej republike v súvislosti s jej jadrovými a raketovými testami. Delegácia Severnej Kórey následne označila šesťstranné rokovania za mŕtve a vyzvala USA, aby sa vzdali "nepriateľskej politiky".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu