Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Matka za vraždu novorodenca dostala 8 rokov

PLZEŇ – Na 8 rokov za mreže poslal plzenský Krajský súd matku (37) za vraždu novorodenca. Vlani v januári porodila v rodinnom dome dievčatko, odrezala pupočnú šnúru, novorodenca vložila do igelitovej tašky a zaniesla ho do pivnice.

Telo dieťaťa po dvoch mesiacoch objavil až jej manžel. Súd nariadil žene aj ochrannú ústavnú psychiatrickú liečbu.

Sudcovia sa hlavne zaoberali stavom, v ako sa žena po pôrode nachádzala. Podľa jej slov až do novembra 2007 normálne menštruovala. Nezistila žiadne príznaky, že je v druhom stave. Vždy niekoľkokrát pribrala alebo schudla pár kilo, čo vraj bolo u nej normálne. Súd jej neuveril.

Žena tvrdila, že v osudný deň, malo to byť niekedy medzi 10 a 15. januárom, ju začalo šialene bolieť brucho. Išla teda na záchod. „Potom zo mňa vypadlo to dieťa“, popisovala. V záchodovej mise videla údajne nožičku novorodenca, hlavičku malo schovanú dole v odpade. Myslela si, že je mŕtve. Detaily svojho konania nevedela popísať.

Na súde povedala, že je po pôrode v zlom psychickom stave. Rozpadlo sa jej manželstvo, muž bol odsúdený za neplatenie výživného. Za vraždu novorodenca jej hrozilo 12 až 15 rokov alebo aj výnimočný trest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu