Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

AKTUALIZOVANÉ Pri Prahe sa prevrátil poschodový autobus, 8 zranených!

PRAHA - Mezi Čestlicemi a Nupaky pri Prahe sa dnes prevrátil poschodový autobus.

Prevrátil sa na bok do poľa. Zranilo sa osem ľudí, nikto nebol v ohrození života. Na mieste zasahovali hasiči, záchranná služba a polícia. Cesta je neprejazdná, uviedla hovorkyňa polície Praha-vidiek Štěpánka Zatloukalová.

Autobus pariaci zahraničnej firme sa podľa nej pravdepodobne vyhýbal protiidúcemu autu, zišiel ku krajnici a prevrátil sa na bok. Podľa informácií ČTK v ňom cestovali Litovčania. Vodič vraj vypovedal, že vozidlo zasiahol silný nápor vetra.

Podľa hovorkyne stredočeskej záchrannej služby Terezy Janečkovej sa pri nehode zranilo osem ľudí. Väčšina osôb utrpela ľahšie alebo stredne ťažké poranenia. Jedna z cestujúcich zostala v autobuse zakliesnená a bolo ju treba vyprostiť, vrtuľník ju so stredne ťažkým zranením prepravil do nemocnice v pražských Střešoviciach.

Dvoch pacientov odviezli do říčanskej nemocnice, obaja utrpeli ľahší úraz hlavy a lekár mal u nich podozrenie na otras mozgu. Dve ľahko zranené pacientky previezli do Fakultnej nemocnice Královské Vinohrady. Stredne ťažko zranenú ženu s poranením ruky a hrudníka a ľahko zraneného muža s tržnou ranou na hlave a poranením kľúčnej kosti záchranári po ošetrení previezli do Fakultnej Thomayerovej nemocnice v Krči. Jednu ženu ošetrili záchranári na mieste.

"Cesta bude ešte chvíľku neprejazdná," povedala hovorkyňa o 09.10 h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu