Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

V Ostrave uhoreli bezdomovci zo Slovenska!

OSTRAVA - Kriminalisti s pomocou expertíz DNA zistili totožnosť dvoch bezdomovcov, ktorí na začiatku januára uhoreli v záhradnej chatke v Ostrave. Muži (57 a 41) pochádzali zo Slovenska.

Totožnosť ďalších dvoch obetí tragického požiaru je stále neznáma. Povedala hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková. Policajný komisár už o ich úmrtí informoval naše veľvyslanectvo.

Polícia už vylúčili cudzie zavinenie. Obete v chatke zhoreli. Počas pitiev znalci nenašli žiadne zranenia, ktoré by nasvedčovali, že im ich spôsobila ďalšia osoba. Jeden z mŕtvych mužov sa najprv otrávil veľkým množstvom vypitého alkoholu. Potom sa udusil oxidom uhoľnatým. Ostatní muži bolo tak opití, že po vypuknutí požiaru neboli schopní dostať sa von z horiacej a zadymenej chatky. Mali v sebe od 2,92 do 3,59 promile alkoholu.

Ohnisko požiaru lokalizovali na miestne, kde pôvodne stála pohovka. Oheň sa vznietil buď od neuhasenej cigarety alebo od otvoreného ohňa na svietenie, napríklad od sviečky. „Vzhľadom na značné vyhorenie zariadenia chatky v mieste ohniska sa však nedá jednoznačne určiť, ktorá z týchto verzií bola bezprostrednou príčinou požiaru,“ vysvetlila policajná hovorkyňa Holčáková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu