Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Najhľadanejší nacista Doktor Smrť zomrel ako moslim!

(Zdroj: Jupiterimages)

BERLÍN - Nemecký doktor Aribert Heim, ktorý dostal prezývku Doktor Smrť, je mŕtvy. Uviedla to v stredu nemecká televízia ZDF, podľa ktorej dodnes najhľadanejší nacistický utečenec zomrel v Káhire už pred 17 rokmi, čiže v roku 1992.

Informáciu nemeckého média majú potvrdzovať dokumenty, podľa ktorých žil Heim pod pseudonymom a konvertoval na islam. Príčinou jeho smrti bola vraj rakovina čreva. Dôkazom o jeho pobyte v Egypte je v hotelovej izbe nájdený pas, ktorý je vystavený na meno Tarik Faríd Husajn, povolenie na pobyt, bankové záznamy a jeho osobné a lekárske dokumenty. Informáciu o tom, že Heim a Husajn je ten istý človek, potvrdil aj doktorov syn Rödriguer.

Izrael ešte v júli minulého roka vyhlásili po Heimovi pátranie v Čile a Argentíne. Nacistického doktora po vojne zadržali americké jednotky, avšak neskôr sa mu podarilo zmiznúť. Úspešný únik zaznamenal aj z Nemecka v roku 1962 a to tesne pred tým, ako ho orgány činné v trestnom konaní stihli zatknúť. Centrum Simona Wiesenthala spolu s nemeckou a rakúskou vládou vypísali odmenu takmer pol milióna dolárov za informáciu vedúcu k jeho dolapeniu. Jeruzalem dodnes stále predpokladal, že Heim je ešte nažive.

Dr. Smrť sa smutne preslávil počas druhej svetovej vojny. Informácie tých, ktorí holokaust prežili, hovoria o neuveriteľnej Heimovej krutosti a zverstvách, ktoré páchal na väzňoch v koncentračnom tábore v Mauthausene, kde uskutočňoval rôzne neľudské pokusy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu