Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Teroristi udreli v Egypte!

V oblasti Sinaja pri meste Taba, kde došlo celkovo k trom bombovým útokom, dovolenkovalo v čase atentátov aj 132 Slovákov! Zobraziť galériu (11)
V oblasti Sinaja pri meste Taba, kde došlo celkovo k trom bombovým útokom, dovolenkovalo v čase atentátov aj 132 Slovákov!

KÁHIRA/BRATISLAVA - Svet zostal opäť otrasený! Teroristi si totiž najnovšie vybrali ako ciele svojich útokov obľúbené letoviská v Egypte.

Zatiaľ posledná bilancia hovorí o 49 mŕtvych a vyše 120 zranených. V oblasti Sinaja pri meste Taba, kde došlo celkovo k trom bombovým útokom, dovolenkovalo v čase atentátov aj 132 slovenských občanov!

Ide o klientov cestovnej kancelárie Hydrotour, ktorá má ako jediná cestovka na Slovensku v ponuke aj egyptskú Tabu.

"Asi jedna tretina zákazníkov, ktorí sú momentálne v Tabe, požiadala po útokoch o okamžitý návrat domov. Už rokujeme s dopravcami a predpokladám, že počas víkendu by sa mohli klienti dostať na Slovensko," uviedol zástupca Hydrotouru Juraj Sliačsky. Celkovo majú v súčasnosti v Egypte asi 430 zákazníkov.

Cestovná kancelária zatiaľ nezaznamenala masovejší záujem o zrušenie dovoleniek v Egypte. Rezort zahraničia však už odporučil občanom, aby zvážili cestu do severovýchodnej časti Sinajského polostrova.

Letoviská, na ktoré zaútočili teroristi vo štvrtok v noci, ležia neďaleko hraníc Egypta s Izraelom. Cieľom atentátnikov boli pravdepodobne izraelskí turisti. Najničivejší útok dopadol na hotel Hilton v meste Taba, pred ktorým explodovalo auto.

Po výbuchu sa prepadol strop vstupnej haly, vypukol požiar a neskôr sa zrútili izby nad recepciou do výšky desiateho poschodia. Ďalšie dva útoky zasiahli letovisko Rás as-Sultán na východe Sinaja. K činom sa prihlásili už tri teroristické organizácie, podľa Izraela však za všetkým stojí al-Káida. Egypt prijal zvýšené bezpečnostné opatrenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu