Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Po vypití kyslého mlieka zomrelo šesť tínedžerov

PATNA - Najmenej šesť tínedžerov zomrelo v dôsledku otravy jedlom po tom, čo na internátnej škole na východe Indie vypili kyslé mlieko, informovali v piatok úrady.

V škole vypukla panika, keď žiaci začali zvracať a urýchlene boli prevezení do nemocnice v Ránčí, hlavnom meste indického štátu Džharkhand. Tínedžeri vo veku 12 až 13 rokov najprv nepasterilizované mlieko piť odmietli a sťažovali sa správcovi školy, že skyslo. Ten ich však povzbudil tým, že si sám odpil a následne tiež ochorel. V konečnom dôsledku sa mliekom priotrávilo 65 žiakov, pričom šesť z nich otravu neprežilo. Väčšina ostatných bola po ošetrení prepustená domov, 21 však naďalej ostáva pod lekárskym dohľadom.

Nepasterilizované mlieko do školy dodávala miestna mliekareň. Polícia z neho už v rámci vyšetrovania odobrala vzorky. Nepasterilizované alebo nespracované mlieko, ktoré je v mnohých krajinách zakázané, nie je prevárané s cieľom zničiť potenciálne baktérie a ďalšie patogénne látky. V Indii sa však napriek nebezpečenstvu celkom bežne predáva.

Takmer tisíc ľudí vrátane rodičov a príbuzných školákov vyšlo v piatok v Ránčí do ulíc, zablokovali hlavnú cestu a žiadali postihovanie manažmentu školy, informovala polícia. Neexistujú žiadne indikácie, že by mlieko bolo obsahovalo toxický melamín. Mlieko s obsahom tejto chemikálie je v Číne zodpovedné za smrť štyroch bábätiek a ochorenie tisícok ďalších.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu