Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Auto s údajne opitými Slovákmi padlo do plavebnej komory, traja neprežili!

Plavebná komora
Plavebná komora

PRAHA/ROUDNICE NAD LABEM – Traja Slováci sa v noci na dnes utopili v aute, ktoré spadlo do plavebného kanálu v Roudnici nad Labem. V aute Škoda Favorit boli štyria Slováci, jeden z nich prežil. Príčiny nehody vyšetruje polícia.

Podľa veliteľa roudnických mestských strážnikov Martina Müllera Slováci išli z neďalekej reštaurácie a boli pravdepodobne všetci opití.

Nehoda sa stala pod mostom cez plavebný kanál. Ľudia na moste počuli zvuk auta a jeho pád do vody. Zavolali strážnikov, ktorí prišli hneď na miesto. "Počuli volanie o pomoc a po bližšom pátraní uvideli jedného človeka zhruba 15 metrov od brehu,“ povedal Müller.

Podľa neho ten človek nevedel plávať a preto pre neho skočil strážnik, ktorý sa ho pokúsil vytiahnuť. To sa mu ale nepodarilo a muž zmizol pod hladinou. "Následne pribehol mokrý a podnapitý ďalší účastník nehody, ktorý strážnikom oznámil, že boli celkom štyria," uviedol Müller.

Potom prišla na miesto polícia a hasiči, ktorí sa snažili pátrať po ďalších osobách z auta. Vytiahnuť zvyšných ľudí sa ale podarilo až o niekoľko desiatok minút potápačom, už im však nebolo pomoci. Podľa Müllera je v mieste veľká hĺbka a kolmé brehy, kde sa nie je čoho chytiť.

Podrobnosti a okolnosti nehody sa snažia policajti dozvedieť od jediného živého účastníka, ktorého previezli do miestnej nemocnice. "Muž, ktorý nehodu prežil, je v zlom psychickom stave. Polícia čaká, až mu bude lepšie, aby ho mohla vypočuť," dodala policajná hovorkyňa Alena Romová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu