Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Študent spadol zo strechy internátu, pád neprežil

BRNO - Zo strechy vysokoškolského internátu v Brne-Kráľovom Poli spadol v noci na dnes študent. Ťažkým zraneniam podľahol.

Podľa policajtov vystúpil na strechu spolu s ďalším mladíkom. Chceli sa vraj pokochať výhľadom na nočné Brno, jeden z nich sa ale pošmykol a spadol, uviedol hovorca brnianskych policajtov.

Budova na Kolejní ulici má 9 poschodí. Dvadsaťštyriročnému mladíkovi ale podľa polície výhľad zo strechy nestačil a pokúsil sa vyliezť ešte vyššie, na strojovňu výťahov. "Tam sa nešťastne pošmykol a spadol na okraj strechy. Síce sa zachytil hromozvodu, ale ukotvenie nápor nevydržalo. Nasledoval smrteľný pád na zem," uviedol policajný hovorca.

Lekári bojovali o život mladíka dve hodiny. "Záchranári našli mladého muža v bezvedomí s mnohopočetnými poraneniami," uviedla hovorkyňa záchrannej služby. Stav chlapca sa podarilo na chvíľu stabilizovať a sanitka ho odviezla do Úrazovej nemocnice.

Podľa policajtov však mladý muž neskôr svoj boj o život prehral. Podľa hovorkyne Vysokého učení technického Jitky Vanýskové je vysoko pravdepodobné, že mŕtvy mladík bol študentom VUT. "Býval na našom internáte. Podrobnosti zatiaľ nepoznáme, vyšetruje to polícia," povedala Vanýsková. Doplnila, že v posledných rokoch škola podobú tragickú udalosť nezažila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu