Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Príčinou havárie slovenského auta mohol byť aj mikrospánok

Z dodávky zostal po zrážke s kamiónom len vrak Zobraziť galériu (4)
Z dodávky zostal po zrážke s kamiónom len vrak (Zdroj: TASR)

BYSTŘICE POD LOPENÍKEM – Traja ľudia zahynuli dnes ráno pri zrážke dodávky Citroen Jumper a nákladného Mercedesu pri obci Bystřice pod Lopeníkem (okr. Uherské Hradišťě).

Ďalšie tri osoby utrpeli zranenia. Kamión pri zrážke na takmer šesť hodín zablokoval cestu k slovenskej hranici na trase z Uherského Brodu smerom na Starý Hrozenkov. Informoval o tom hovorca hasičov Ivo Mitáček a policajná hovorkyňa Jitka Zámečníková.

V dodávke so slovenským evidenčným číslom podľa nich cestovalo päť mužov, všetci z okresu Vranov nad Topľou. „Podľa svedkov vodič dodávky, smerujúci k štátnej hranici, prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s kamiónom. Silný náraz dodávku doslova rozpáral, na ceste zostala celkom zdemolovaná. Vodič kamiónu skončil krížom cez cestu a ťahačom narazil do svahu pri ceste,“ konštatoval Mitáček.

Vodič (52), jeho rovnako starý spolujazdec a ďalší muž (37) zahynuli na mieste. Ďalšieho muža (58) previezli s vážnymi zraneniami do brnianskej nemocnice, mladíka (24) so stredne ťažkými zraneniami dopravili do nemocnice v Uherskom Hradišti. „Ťažké zranenia utrpel aj tridsťsedemročný vodič kamiónu z Pardubíc, zdravotníci ho rovnako previezli do Uherského Hradišťa,“ uviedla Zámečníková. Ako dodala, polícia príčiny havárie vyšetruje, nevylučuje napríklad ani mikrospánok vodiča dodávky.

Pri havárii uniklo velké množstvo nafty, ktorú likvidovali pomocou špeciálneho protichemického vozidla hasiči z Uherského Brodu a Uherského Hradišťa, aby zabránili hroziacej ekologickej havárii na lesnom úseku cesty. "Do odvodového žľabu pri ceste sme položili záchytné steny, ďalšie rozliate látky sme zasypali sorbentmi na ceste," dodal Mitáček.

Zablokovaný hlavný cestný ťah spôsobil značné dopravné komplikácie. V oboch smeroch sa tvorili kolóny dlhé aj niekoľko kilometrov, predovšetkým z tranzitujúcich kamiónov. Policajné hliadky sa snažili celé dopoludnie odkláňať dopravu na obchádzkové trasy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu