Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rusko bude kontrolovať náklad v gruzínskom Poti

(Zdroj: Jupiterimages)

MOSKVA - Ruské sily, ktoré sú umiestnené neďaleko gruzínskeho strategického prístavu na Čiernom mori Poti, budú môcť prehľadávať nákladné lode.

Citujúc ruského veliteľa to uviedla tlačová agentúra RIA Novosti.

"Jednou z mierotvorných funkcií našich jednotiek v abcházskej bezpečnostnej zóne je prehľadávať náklad s cieľom zabrániť diverzii a provokáciám," uviedol námestník náčelníka generálneho štábu ruskej armády generál Anatolij Nogovicyn hovoriac o oblasti kontrolovanej ruskými silami neďaleko gruzínskeho odštiepeneckého regiónu Abcházsko.

Ruské jednotky opevnili svoje pozície severne od Poti, prístavného mesta v západnom Gruzínsku, kam v posledných rokoch poputovali hlavné zahraničné investície.

Vyhlásenie Nogovicyna prišlo iba deň na to, ako do druhého gruzínskeho prístavu v Batumi nachádzajúceho sa 50 kilometrov južne od Poti dorazil torpédoborec námorných síl Spojených štátov amerických, prvá z niekoľkých amerických lodí, ktoré Gruzínsku privezú humanitárnu pomoc.

Na otázku, či sa ruské ozbrojené sily budú usilovať aj o kontrolu západných vojnových lodí v Čiernom mori Nogovicyn odpovedal negatívne. "Také úlohy nie sú súčasťou mierotvorných plánov," podľa agentúry ITAR-TASS uviedol Nogovicyn.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu