Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vodiča buldozéra zastrelil muž z obavy pred útokom

Jeruzalem - Izraelčan zastrelil v utorok v Jeruzaleme vodiča buldozéra, pretože sa obával, že chce uskutočniť teroristický útok.

Muž podľa údajov svedkov prevrátil dve autá a zranil jednu osobu predtým, než bol zastrelený, uviedli svedkovia.

Ide pritom už o druhý podobný incident. 2. júla Palestínčan v centre Jeruzalemu zaútočil v čase dopravnej špičky buldozérom na vozidlá a chodcov, usmrtil najmenej tri osoby a spôsobil zranenia ďalším 45 osobám.

Útočníka nakoniec zastrelil vojak, ktorý nebol v službe. K útoku sa prihlásili tri palestínske militantné organizácie vrátane Brigád mučeníkov al-Aksá, ozbrojeného krídla hnutia Fatah palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása.

Počas druhého palestínskeho povstania, ktoré vypuklo koncom roka 2000, bol Jeruzalem svedkom desiatich samovražedných útokov. V posledných troch rokoch však bol v meste relatívny pokoj, hoci sa vyskytli sporadické násilné incidenty.

Od roku 2003 spáchali palestínski radikáli v Jeruzaleme osem atentátov a zabili pri nich viac ako 80 ľudí. K mnohým útokom sa prihlásilo militantné hnutie Hamás.

Jednu tretinu z populácie Jeruzalema tvoria palestínski Arabi, ktorí môžu pracovať a voľne cestovať po Izraeli. Väčšina z nich pracuje v stavebníctve.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu