Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri výbuchu na juhu Sýrie zahynulo sedem detí, tvrdia miestne médiá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Edin Skoric via AP)

DAMASK - Sedem detí zomrelo a dvaja ľudia utrpeli v sobotu zranenia v provincii Dará na juhu Sýrie v dôsledku výbuchu "výbušného zariadenie". Informujeme podľa správy agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na správy sýrskych médií.

K výbuchu prišlo v meste Sanamajn, pričom výbušné zariadenie nastražili teroristi a jednou zo zranených je žena, uviedla sýrska agentúra SANA s odvolaním sa na miestnu políciu. Monitorovacia skupina Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uvádza iný počet obetí. Pri výbuchu podľa nej zahynulo osem detí rôznych vekových skupín a jedno utrpelo zranenia. Podľa SOHR, ktorá sídli v Británii, sú z nastraženia výbušniny obviňovaní militanti a ich útok bol cielený na neidentifikovanú osobu v oblasti.

Protivládne povstania neskôr prerástli do občianskej vojny

Provincia Dará je jednou z miest, kde v roku 2011 vypuklo povstania proti vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Protivládne povstania neskôr prerástli do občianskej vojny. V roku 2018 však získala sýrska vláda nad Darou opäť kontrolu po vyjednaní prímeria podporovaného Ruskom. V provincii však odvtedy prichádza k zabíjaniu, potýčkam a miestni obyvatelia čelia zlým životným podmienkam. V dôsledku občianskej vojny v Sýrii, ktorej účastníkmi sú aj džhádisti či zahraničné armády, už zomreli stovky tisíc ľudí, milióny boli vysídlené a bola zničená sýrska infraštruktúra i priemysel.

Viac o téme: DetiSýriaVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu