Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Putin tvrdí, že Rusko nemôže byť cieľom útokov islamských fundamentalistov

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Rusko nemôže byť cieľom islamských fundamentalistov, pretože je príkladom medzináboženskej harmónie a jednoty. Uviedol to vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin takmer dva týždne po útoku v koncertnej hale na predmestí Moskvy, ktorý si vyžiadal najmenej 144 obetí. Informuje o tom agentúra Reuters.

"Máme všetky dôvody domnievať sa, že hlavným cieľom tých, ktorí nariadili krvavý, strašný teroristický čin v Moskve, bolo poškodiť našu jednotu," povedal Putin v televíznom prejave. Žiadne iné ciele podľa neho "nie sú viditeľné a neexistujú""Sme krajinou, ktorá je jedinečným príkladom medzináboženskej harmónie a jednoty i medzietnickej jednoty," dodal ruský prezident.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 686 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

K útoku v koncertnej hale Crocus City Hall na predmestí Moskvy sa prihlásila odnož džihádistickej siete Islamský štát (IS). Rusko opakovane a bez akýchkoľvek dôkazov tvrdilo, že daný útok zosnovala Ukrajina. Kyjev obvinenie poprel. Spojené štáty, ktoré Rusko vopred varovali pred možným teroristickým útokom, obvinenia Moskvy označili za nezmyselné.

Viac o téme: Halaútok RuskoMoskvaVladimir PutinIslamský štátCrocus City Hall
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu