Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Barcelone zadržali loď pre falošné schengenské víza pasažierov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BARCELONA - Španielske úrady neumožnili pokračovanie v plavbe výletnej lodi Armonia pre falošné schengenské víza, ktoré odhalili u bolívijských pasažierov. Informovala o tom agentúra DPA.

Skupina 69 Bolívijčanov, vrátane rodín s deťmi, nastúpila na loď v Brazílii a Barcelona mala byť ich cieľovou destináciou. Pri pokuse vystúpiť z lode však úrady zistili, že ich schengenské víza sú falošné, a neumožnila im opustiť plavidlo. Armonia, ktorú prevádzkuje spoločnosť MSC Cruises a na palube má približne 1500 pasažierov, plánovala pokračovať v plavbe s ostatnými cestujúcimi po Stredozemnom mori. Kým však prebieha vyšetrovanie, plavidlo úrady v Barcelone zadržali.

Príbuzní niektorých z bolívijských pasažierov na lodi povedali španielskym médiám, že sa ich rodinní príslušníci stali obeťou podvodu. Istá latinskoamerická agentúra im údajne ponúkla víza online a vypýtala si za ne až 10.000 dolárov (9300 eur) na osobu. Príbuzní tiež uviedli, že agentúra po vyplávaní lode z Brazílie zrušila cestujúcim sľúbené spiatočné letenky. Polícia však nevylúčila ani možnosť, že bolívijskí občania zamýšľali vstúpiť do Španielska ilegálne, s vedomým pokusom použiť falošné doklady. Ďalší osud bolívijských pasažierov zatiaľ nie je jasný, podobne ako ani termín, kedy španielske úrady umožnia výletnej lodi pokračovať v plavbe.

 

Viac o téme: ŠpanielskoLoďBarcelonaSchengenské víza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu