Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Požiar v nočnom klube v Turecku podľa vlády zapríčinili nelegálne zváračské práce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ISTANBUL - Nelegálne zváračské práce zapríčinili utorňajší požiar v istanbulskom nočnom klube, pri ktorom prišlo o život prinajmenšom 29 ľudí. Vyplýva to z videozáznamu z bezpečnostných kamier, ktorý v stredu zverejnil turecký minister vnútra Ali Yerlikaya, informuje agentúra AFP.

"Vyšetrovanie... incidentu pokračuje," dodal minister Yerlikaya na platforme X, kde zverejnil aj zmienené video. Na predmetných záberoch je vidieť, ako robotník zvára kovový predmet, keď zrazu vyšľahnú plamene a z miesta sa začne valiť hustý dym. Nočný klub Masquerade v mestskom obvode Bešiktaš sa nachádza v suteréne 16-poschodovej obytnej budovy. Požiar v ňom vypukol približne o 12.47 h miestneho času (11.47 h SELČ). Hasičom sa ho podarilo dostať pod kontrolu v priebehu niekoľkých hodín.

Klub bol v tom čase zatvorený, keďže v ňom prebiehali stavebné práce. Podľa ministra Yerlikayu sú obeťami výlučne robotníci, ktorí sa na týchto prácach podieľali. O život však podľa jeho slov neprišiel žiaden z obyvateľov bytovky. V súvislosti s požiarom dosiaľ zadržali deväť ľudí vrátane majiteľa a manažéra nočného klubu, ako aj majiteľa firmy zodpovednej za zmienené stavebné práce. Miestna samospráva zároveň ešte v utorok uviedla, že od majiteľov klubu nedostala "nijakú žiadosť o povolenie" na rekonštrukciu priestorov.

Viac o téme: PožiarNočný klubTurecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu