Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pápež sa nezúčastnil na krížovej ceste v Koloseu, aby si šetril zdravie

pápež František
pápež František (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia)

VATIKÁN - Pápež František sa v piatok nezúčastnil na krížovej ceste v rímskom Koloseu, aby si šetril zdravie pre ďalší program počas veľkonočných sviatkov, uviedol Vatikán. Informujú o tom správy z agentúr AP a AFP.

Pápež mal pôvodne viesť večernú krížovú cestu, ktorá pripomína utrpenie a smrť Ježiša Krista. Vatikán však niekoľko minút pred jej začiatkom oznámil, že František ju bude sledovať zo svojej rezidencie vo Vatikáne, aby sa udržal v dobrom zdravotnom stave pred sobotňajšou veľkonočnou vigíliou a nedeľňajšou svätou omšou na Námestí svätého Petra.

archívne video

Haľko pripomenul pápežove slová: Kým nebude pokoj v srdci, budú vojny (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)

František (87) mal poslednom období problémy s dýchacími cestami. V piatok popoludní však slávil vo vatikánskej Bazilike sv. Petra pamiatku Kristovho umučenia, píše agentúra DPA. Krížová cesta v Koloseu za začala o 21.15 h.

Pápež František sa na krížovej ceste v Koloseu nezúčastnil ani vlani pre chladné počasie. Krátko predtým ho prepustili z nemocnice po liečbe bronchitídy a zdravotnícki experti mu odporučili, aby sa na slávnosti nezúčastnil.

Viac o téme: ZdravieKrížová cestaVeľká nocPápež FrantišekŠetrenie síl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu