Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smrteľný útok zvieraťa na človeka: Toto tu nebolo už 20 rokov, šelma si trúfla na dvoch dospelých mužov!

(Zdroj: Getty Images)

KALIFORNIA – Dvaja bratia vo veku 21 a 18 rokov sa vydali na túru v Georgetowne v Kalifornii. Tam ich napadla puma, no podľa odborníkov bolo jej konanie mimoriadne nezvyčajné a zriedkavé, pretože podobný incident zaznamenali naposledy pred 20 rokmi.

Pri útoku starší muž utrpel smrteľné zranenia, a mladšieho muža prišli zachrániť príslušníci polície. Incident, ktorý sa stal okolo obeda v sobotu zalarmoval políciu. Na tiesňovú linku volal mladší z dvojice mladíkov s tým, že ich na túre napadla puma.

archívne video

Tomáš Taraba o situácii s medveďmi (Zdroj: Facebook/Tomáš Taraba)

Po príchode polície hliadka našla na mieste zviera v skrčenej pozícii a oboch mužov. Jednému už však nedokázali pomôcť. Zviera na mieste ihneď usmrtili. Útoky týchto zvierat na dospelého človeka sú mimoriadne zriedkavé a posledné smrteľné napadnutie evidujú v štáte Kalifornia v roku 2004.

Prípad bol o to desivejší, že sa zviera pustilo do dvojice dospelých mužov. Ak aj zviera človeka napadne zväčša sa odváži pustiť iba do jednotlivca, a aj to sú častejšie prípady evidované s deťmi. Podľa odborníkov bolo toto konanie zvieraťa neobvyklé a zrejme muselo ísť o "zranené, vystresované alebo príliš hladné zviera". Okolnosti a podrobnosti útoku sú zatiaľ nejasné, no vyšetrovanie by mohlo priniesť bližšie informácie.

Viac o téme: Pumaútok Kalifornia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu