Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Silné búrky a záplavy si na juhu Francúzska vyžiadali najmenej päť obetí

Záplavy vo Francúzsku Zobraziť galériu (2)
Záplavy vo Francúzsku (Zdroj: TASR/AP Photo/Bob Edme)

PARÍŽ - Päť obetí si vyžiadali búrky a následné záplavy, ktoré cez víkend zasiahli juh Francúzska. Záchranári naďalej pátrajú po troch nezvestných, medzi ktorými sú dve deti. Uviedli to v pondelok miestne úrady.

V obci Gagnieres v juhofrancúzskom departemente Gard našli záchranári v nedeľu bezvládne telo muža v aute, ktoré z cesty strhla rozbúrená voda. Podľa miestnych úradov pri podobnom incidente zahynuli aj dve ženy.V rieke Hérault sa utopil cez víkend 87-ročný muž. Záchranári objavili telo v pondelok uviaznuté medzi konármi asi 20 metrov od jeho auta.

Silné búrky a záplavy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Rafael Yaghobzadeh)

Ďalšieho mŕtveho muža našli v pondelok záchranári pri obci Dions neďaleko mesta Nimes na juhozápade krajiny. Úrady sa domnievajú, že ide o telo otca štvorčlennej rodiny. Ich auto v sobotu večer zo zaplaveného mosta strhla voda. Matku sa podarilo zachrániť a bola prevezená do nemocnice. Dve deti vo veku štyri a 13 rokov sú nezvestné.Miestne úrady tvrdia, že šofér zrejme ignoroval výstražnú značku na moste a pokúsil sa prejsť na druhú stranu skôr, ako polícia postavila zábrany.

Do pátrania v okolí obce Dions bolo nasadených asi 110 hasičov, 120 žandárov, ktorým pomáhali potápači, helikoptéry, drony a záchranárske psy.V obci Saint Martin de Valamas v departemente Ardéche je od soboty nezvestný manažér vodnej elektrárne, ktorý odišiel na kontrolu, no domov sa nevrátil. V ďalšej obci v tomto regióne sa v dôsledku zosuvu pôdy zrútili dva domy, zranenia neboli hlásené.

Viac o téme: ZáplavyObeteBúrkyFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu