Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Juhom Francúzska sa prehnali búrky: Nezvestných je sedem osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Sedem ľudí vrátane dvoch detí je nezvestných po búrkach a následných záplavách, ktoré v sobotu zasiahli juh Francúzska. Oznámili to miestne úrady, informuje o tom agentúra AFP.

V obci Dions, ktorá leží severne od mesta Nimes, strhla rozbúrená voda auto so štvorčlennou rodinou, uviedli úrady. Dodali, že záchranárom sa podarilo nájsť 40-ročnú ženu, ktorú previezli do nemocnice. Jej muža a dve deti vo veku štyri a 13 rokov hasiči naďalej hľadajú aj s pomocou dronov a psov.

archívne video

Nočné búrky dali Bratislavčanom poriadne zabrať: Blesky každú sekundu a silný lejak! (Zdroj: Tip čitateľa)

Záchranári pátrajú aj po dvoch ženách v obci Goudargues, ktoré volali na tiesňovú linku, no úrady s nimi stratili kontakt. Vo francúzskom departemente Gard je nezvestný občan Belgicka, ktorého auto pravdepodobne strhla voda v obci Gagnieres, povedali miestni predstavitelia. Jeho spolucestujúcemu, tiež Belgičanovi, sa podarilo z auta ujsť a na záchranárov počkal na strome. Polícia cestu uzavrela.

Po nezvestných osobách naďalej pátrajú

Úrady v departemente Ardéche od soboty pátrajú aj po manažérovi vodnej elektrárne, ktorý šiel skontrolovať objekt, no domov sa nevrátil. Francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin povedal, že v súvislosti s búrkami v departementoch Ardéche a Gard vykonali záchranári 35 záchranných operácií. Dodal, že všetky vozidlá, ktoré strhla voda, boli nájdené, no po nezvestných osobách úrady naďalej pátrajú.

Viac o téme: ZáplavyPátranieNezvestníBúrkyFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu