Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prezident Biden v apríli privíta v Bielom dome českého premiéra Petra Fialu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA / AP)

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden prijme v apríli v Bielom dome českého premiéra Petra Fialu. Obaja lídri budú rokovať o bezpečnostných a ekonomických záležitostiach. Oznámil to v pondelok Biely dom.

Fiala navštívi sídlo amerického prezidenta 15. apríla, schôdzka bude zameraná na ďalšie posilnenie americko-českých vzťahov, uviedol vo vyhlásení Biely dom. "Lídri opätovne potvrdia svoju rozhodnú podporu Ukrajiny pri jej obrane proti ruskej agresii," dodal.        

Prezident Biden v apríli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)
 

"Pozvanie do Bieleho domu si vážim a rád sa s prezidentom Bidenom stretnem vo Washingtone. Česká republika má so Spojenými štátmi nadštandardné vzťahy a naše rokovanie je skvelou príležitosťou k ich ďalšiemu rozvoju," citovala vyjadrenie Fialu jeho hovorkyňa Lucie Ješátková pre spravodajský portál Novinky.cz.

Petr Fiala
Zobraziť galériu (3)
Petr Fiala  (Zdroj: SITA/AP Photo/Peter Dejong)

Česko je podľa Bieleho domu "spoľahlivým spojencom NATO, ktorý tento rok oslavuje štvrťstoročie v Aliancii". Obaja lídri na schôdzke zdôraznia svoj pevný záväzok voči NATO, píše sa vo vyhlásení.Česká republika si pripomenie 25. výročie vstupu do Severoatlantickej aliancie v utorok 12. marca.

Viac o téme: ČeskoUSABiely domJoe BidenPetr Fiala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu