Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Čína, Rusko a Irán vykonávajú spoločné námorné cvičenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Mass Communication Specialist 2nd Class Kenneth Abbate/U.S. Navy via AP)

PEKING – Čínske, ruské a iránske lode sa tento týždeň v Ománskom zálive zúčastňujú na spoločnom námornom cvičení. V pondelok to prostredníctvom sociálnej platformy WeChat uviedlo čínske ministerstvo obrany.

 Vojenské cvičenie potrvá od pondelka do piatku a zameriava sa na "spoločné udržiavanie oblastnej námornej bezpečnosti," dodalo ministerstvo vo vyhlásení."Čína na cvičenie vyšle torpédoborec Urumqi vybavený riadenými strelami, fregatu Lin-i vybavenú riadenými strelami a zásobovaciu loď Tung-pching-chu," uvádza sa vo vyhlásení bez bližších informácií.Do iránskeho prístavu Čáhbahár dorazil kontingent lodí ruského námorníctva vedený krížnikom Varjag.

"Praktická časť cvičenia sa odohrá vo vodách Ománskeho zálivu a Arabského mora," uvádza ruské ministerstvo obrany.Námorné cvičenie Číny, Iránu a Ruska v rovnakej oblasti prebehlo aj minulý rok pod názvom Security Bond 2023.Tohtoročné námorná cvičenie sa koná v čase narastajúceho napätia spôsobeného vojnou Izraela a palestínskeho hnutia Hamas a útokov jemenských povstalcov húsíov na lode v Červenom mori a Adenskom zálive.

Viac o téme: RuskoČínaIránNámorné cvičenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu