Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pre zlé počasie v Taliansku pozastavili dopravu na trati Miláno – Benátky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

RÍM – V dôsledku nepriaznivého počasia a rizika rozvodnenia viacerých riek bola v stredu pozastavená železničná doprava na trati Miláno – Benátky medzi mestami Vicenza a Padova. Rýchliky a vlaky Euronight boli presmerované na alternatívne trasy, čo v niektorých prípadoch značne predĺžilo cestovanie. Výpadok čiastočne kompenzujú náhradné autobusové spoje, oznámila agentúra APA.

V regióne Benátsko vydala civilná ochrana varovanie červeného stupňa. V meste Vicenza budú v stredu zatvorené školy.V severotalianskom regióne Ligúria, ktorý zasiahli výdatné dažde, došlo k početným zosuvom pôdy. Jeden z nich doslova rozdelil obec Pieve Ligure na dve polovice; približne 1000 obyvateľov je odrezaných od okolia, školy sú zatvorené a niekoľko osôb museli evakuovať.

Nepriaznivé počasie už štyri dni sužuje horský región Valtellina v Lombardsku, kde husto snežilo a výrazne sa ochladilo, čo oživilo lyžiarsku sezónu a potešilo vlekárov, ktorí sa zaobídu bez umelého zasnežovania. Hranica sneženia tam klesla na 600 metrov. Viaceré horské priesmyky sú uzavreté alebo sú zjazdné len s reťazami.

Ušetrené nezostalo ani Toskánsko. V prístavnom meste Livorno došlo k záplavám. Dážď spôsobil v provincii Lucca niekoľko zosuvov pôdy. V obci Massarosa strhol zosuv pôdy auto, v ktorom zostali zakliesnené dve osoby, no podarilo sa ich zachrániť.

Viac o téme: PočasieŽelezničná dopravaTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu