Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma na palube lietadla: Stroj sa neskoro odlepil od zeme, trup rozpáralo osvetlenie a antény

Lietadlo bolo vážne poškodené.
Lietadlo bolo vážne poškodené. (Zdroj: X)

BELEHRAD - Cestujúci, ktorí chceli v nedeľu letieť s Marathon Airlines z Belehradu do Düsseldorfu, sa ďaleko nedostali. Pilotom sa podarilo zdvihnúť Embraer E-195 do vzduchu až po skončení dráhy. Dopravné lietadlo však narazilo do niekoľkých svetelných stožiarov a navigačných antén a muselo sa vrátiť.

Lietadlo, ktoré má prenajaté letecká spoločnosť Marathon Airlines od Air Serbia, dosiahlo výšku len okolo 1200 metrov, no absolvovanie trasy neprichádzalo do úvahy. Poškodenie trupu, ľavého krídla a výškovky bolo jednoducho vážne, ako informoval airportal.hu.

archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

Embraer E-195 sa vrátil a bezpečne pristál späť na letisku v Belehrade. Cestujúci a posádka zostali nezranení. Z havarovaného lietadla ich vyviedli záchranári.

Príčina nehody zatiaľ nebola objasnená

Netesnosť v trupe spôsobila vytekanie paliva z lietadla. Hasiči preventívne nastriekali hasiacu penu, aby zabránili vzniku požiaru. Ako k tomuto nebezpečnému incidentu došlo a prečo pilotom trvalo tak dlho, kým lietadlo vzlietlo, je stále neznáme. Air Serbia v nedeľu večer oznámila, že došlo k „technickej poruche“. Žiadne ďalšie informácie však zverejnené neboli.

 

Viac o téme: NehodaLietadloAir SerbiaEmbraer 195
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu