Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalší potravinový škandál v Poľsku: Muža zabila domáca huspenina, dve ženy sú v kritickom stave

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Muž v Poľsku zomrel v nemocnici na otravu jedlom po tom, čo zjedol domácu huspeninu. Kúpil si ju na trhu v meste Nowa Deba.

Dve ženy sa liečia na klinike s ťažkými príznakmi otravy, uviedla pre tlačovú agentúru PAP hovorkyňa miestnej polície. Podľa informácií mali kúpiť a zjesť aj domácu huspeninu zo stánku na trhu v Nowej Debe na juhovýchode krajiny.

archívne video

Štát sa konečne postará o to, aby ceny potravín nestúpali, hovorí Richard Takáč (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

V nedeľu večer polícia zatkla dvojicu z juhovýchodného poľského regiónu Mielec. 55-ročná žena a jej 56-ročný manžel chovajú ošípané a predávajú domáce mäsové a údenárske výrobky na trhu v Nowej Debe. Vyšetrovateľom sa podarilo vystopovať všetky tri prípady otravy až k huspenine, ktorú manželia predávali.

Prevádzkovatelia stánkov na trhu predali niekoľko porcií

"Zadržaní uviedli, že predali niekoľko porcií," uviedla policajná hovorkyňa. Po varovaní národného bezpečnostného centra RCB pred konzumáciou huspeniny prostredníctvom služby krátkych správ sa ozvali ďalší dvaja ľudia, ktorí si tento produkt kúpili na trhu v Nowej Debe, no ešte ho nezjedli.

Polícia zaistila u prevádzkovateľov stánkov na tržnici 20 kilogramov mäsa a údenárskych výrobkov. Tieto a vzorky huspeniny sa teraz skúmajú v laboratóriu. Podľa bulvárneho denníka „Fakt“ je dvojica vyšetrovaná pre zabitie a ohrozenie života a zdravia viacerých ľudí.

Viac o téme: SmrťOtravaHuspeninaPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu